Κρεατόσουπα με τραχανά

Θρεπτική, νόστιμη και υγιεινή.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιες στηθοπλευρές (σιδηρόδρομος) *
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2 καρότα
  • 1 ντομάτα
  • 1/2 ματσάκι σέλερι
  • 300 γρ. τραχανάς Βλάχα, ξινός
  • αλάτι, πιπέρι

 

* Χρησιμοποιούμε μοσχαρίσιες στηθοπλευρές για να παίρνουμε και τη νοστιμιά από το κόκκαλο, καθώς βράζει.
Για αυτή τη συνταγή, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε ποντίκι.

Εκτέλεση

Σε μία βαθιά κατσαρόλα με νερό, βάζουμε το κρέας μαζί με το κρεμμύδι, τη δάφνη και το αλατοπίπερο.

Μόλις το κρέας πάρει την πρώτη βράση του, το ξαφρίζουμε και στη συνέχεια το σκεπάζουμε να βράσει για μία ώρα περίπου.

Όταν το κρέας είναι έτοιμο και σχεδόν ξεκολλάει από το κόκκαλο του, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά τα οποία έχουμε κόψει σε μικρούς κύβους.

Σκεπάζουμε και πάλι την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για ακόμα 10 λεπτά.

Στη συνέχεια αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα, συμπληρώνουμε με ζεστό νερό** και ρίχνουμε τον τραχανά.

Όταν η σούπα είναι έτοιμη, βάζουμε και πάλι στην κατσαρόλα το κρέας (δίχως το κόκκαλο), ρίχνουμε ελαιόλαδο και σβήνουμε τη φωτιά.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λεμόνι.

 

** Συμπληρώστε με ζεστό νερό σε ποσότητα ανάλογη του πόσου πηκτή ή αραιή προτιμάτε τη σούπα σας.

kreatosoupa