Μανιταρίτσα με vegan τραχανά λαχανικών

😍 Αποκλειστικά, από τα χεράκια της Χριστίνας Ζουπάνου

Ας φέρουμε στο πιάτο μας αυτήν την Ανάσταση μόνο αγάπη και cruelty free συνταγές!

Υλικά

Υλικά για 5 μερίδες
• 100 γρ. τραχανά λαχανικών με σπανάκι και πράσο Βλάχα (σας προτείνω το συγκεκριμένο επειδή είναι vegan)
• 300 γρ. λευκά μανιτάρια μεσαίου μεγέθους
• 300 γρ. portobello
• 200 γρ. πλευρώτους
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 6 φρέσκα κρεμμύδια
• 1 μαρούλι
• 100 γρ baby σπανάκι
• 1/2 μεγάλο ματσάκι άνηθο
• 100 γρ. λευκό κρασί
• 8 κ.σ. λάδι
• 1 μικρό ώριμο αβοκάντο
• 3 κ.σ. φυτικό γιαούρτι σόγιας
• Χυμό από 1 λεμόνι μεσαίου μεγέθους
• 1,3 λίτρο νερό
• Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμύδια (το πράσινο κομμάτι το αφήνουμε για να το βάλουμε μαζί με το μαρούλι), κόβουμε τα portobello σε κύβους, τα λευκά μανιτάρια στα 6-8 κομμάτια το καθένα και τα πλευρώτους σε φέτες. Πλένουμε το μαρούλι και το κόβουμε σε μεγάλες λωρίδες και ψιλοκόβουμε τον άνηθο
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι για να βγάλουν τα υγρά τους
3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους τελείως και να εξατμιστούν
4. Προσθέτουμε το κρασί
5. Όταν εξατμιστεί βάζουμε στην κατσαρόλα τον τραχανά μας να τσιγαριστεί λίγο
6. Προσθέτουμε το μαρούλι, το σπανάκι και το πράσινο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών και ανακατεύουμε καλά. Κλείνουμε το καπάκι για να μαλακώσουν
7. Βάζουμε το νερό και αφήνουμε να βράσουν όλα για περίπου 15-20’
8. Προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε
9. Αφήνουμε να βράσει λίγα ακόμα λεπτά και δοκιμάζουμε να δούμε γευστικά η μαγειρίτσα μας πόσο αλάτι χρειάζεται και να δούμε αν έχουν μαλακώσει όλα τα υλικά μας
10. Προσθέτουμε λίγα υγρά από την κατσαρόλα σε ένα multi με το λεμόνι, το αβοκάντο και το φυτικό γιαούρτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα
11. Προσθέτουμε το μείγμα στην μανιταρίτσα και ανακατεύουμε
12. Δοκιμάζουμε για να δούμε το αλάτι και το λεμόνι μας και σερβίρουμε την πιο ιδιαίτερη και cruelty free «μαγειρίτσα»!