Σεφουκλωτή Νάξου με σταρένιο τραχανά

Η @mamaknowsofficial μας μαγειρεύει λαχταριστή σεφουκλωτή πίτα Νάξου με σταρένιο Τραχανά και μας ταξιδεύει στις Κυκλάδες!

Υλικά

1/2 κούπα τραχανά γλυκό σταρένιο Βλάχα

200 γρ. σέσκουλα

6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στον τρίφτη

1 κούπα μάραθο ψιλοκομμένο

1/3 κούπας ελαιόλαδο + ελαιόλαδο για επάλειψη των φύλλων

Αλάτι – πιπέρι

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας

Εκτέλεση

Κόβουμε τις άκρες από τα σέσκουλα και τα πλένουμε καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα σέσκουλα, τον τραχανά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, το μάραθο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά, τα σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί (αυτό που μαγειρεύουμε τα φαγητά μας στο φούρνο) και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε το ένα φύλλο (το ξεκινάμε από τη μέση του ταψιού το μισό και το βγάζουμε έξω από το ταψί το υπόλοιπο). Αλείφουμε με ελαιόλαδο. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα 3 φύλλα μέχρι να είναι καλυμμένη η βάση του ταψιού μας.

Απλώνουμε τη μισή ζύμη.

“Σπάμε” με τα χέρια μας 1-2 φύλλα και τα ρίχνουμε επάνω από τη γέμιση.

Απλώνουμε και την υπόλοιπη ζύμη.

“Κλείνουμε” τα 4 φύλλα που έχουμε βάλει στη βάση του ταψιού και τα λαδώνουμε.

Βάζουμε άλλο ένα από επάνω και τις άκρες του τις βάζουμε μέσα προς τα κάτω.

Πασπαλίζουμε με λίγο νερό.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 περίπου λεπτά (ή μέχρι να ροδίσει η πίτα μας).