Τραχανόπιτα χωρίς φύλλο

Αποκλειστικά από τα χεράκια της @efi_koloverou_dietitian μια συνταγή που μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικό πρωινό, σνακ, αλλά φυσικά και βασικό γεύμα μαζί με μια πλούσια σαλάτα δίπλα.

Υλικά

750ml νερό
500ml γάλα ελαφρύ
350γρ τραχανάς γλυκός σταρένιος Βλάχα
2 αυγά
300γρ τυρί τύπου φέτα 12% λιπαρά
100γρ γραβιέρα χαμηλών λιπαρών
100γρ γιαούρτι 2%
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (ή αποξηραμένο)
Αλάτι –πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 750ml νερό και 250ml γάλα. Έπειτα, προσθέτουμε 350γρ. τραχανά γλυκό σταρένιο Βλάχα και σιγοβράζουμε για περίπου 20-30 λεπτά ελέγχοντας να μην κολλήσει. Μόλις απορροφήσει όλα τα υγρά προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σε ένα 2ο μπολ προσθέτουμε 2 αυγά, 250ml γάλα, 100γρ. γραβιέρα χαμηλών λιπαρών και 300γρ. τυρί τύπου φέτα 12% λιπαρά σπασμένα ή τριμμένα, 100γρ. γιαούρτι 2% και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα κόβουμε μέσα 4 κλωναράκια φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι και ενώνουμε τα 2 μείγματα. Σε ταψάκι που έχουμε λαδώσει και πασπαλίσει με τριμμένη φρυγανιά, στρώνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά.
Bonus διατηρείται τέλεια και στην κατάψυξη σε κομμάτια!