Υλικά
40 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ξερό, κομμένο σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
2 καρότα, κομμένα σε κυβάκια
200 γραμμάρια vegan τραχανά λαχανικών με σπανάκι και πράσο Βλάχα
5 φλυτζάνια νερό
1/2 κτγ μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
1/2 κτγ μπούκοβο
Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κτσ ωμό ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι.
Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το πράσο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε και τα καρότα, τις λιαστές ντομάτες κι ανακατεύουμε
Έπειτα προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το τρίβουμε στο τηγάνι να βγάλει τα αρώματα του.
Προσθέτουμε το vegan τραχανά λαχανικών με σπανάκι και πράσο Βλάχα
Προσθέτουμε και το νερό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστό.