Εύκολη Vegan Τραχανόπιτα με Τραχανά Λαχανικών

Τραχανόπιτα με vegan τραχανά! Ένα πιάτο που θα αγαπήσεις στιγμιαία από τα χεράκια του @beetsme_com

Υλικά

Υλικά
1 κούπα τραχανάς λαχανικών Βλάχα
2 κούπες νερό
½ κούπα γάλα αμυγδάλου
3 κ.σ. ρεβυθάλευρο
3 κ.σ. νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. βίγκαν λευκό τυρί
30 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ή φρυγανιά
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε λίγο αλάτι και τον τραχανά. Μόλις χυλώσει προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου. Δεν παραλείπουμε να ανακατεύουμε διαρκώς για να μη μας αρπάξει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον τραχανά να πει τα νερα του.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρεβυθάλευρο, το νερό και το λάδι και τα προσθέτουμε στην κατσαρολα. Τριβουμε μέσα και το λευκό βίγκαν τυρί, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και λαδώνουμε ένα πυρέξ 20 x 20 cm. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα, το στρώνουμε και μεταφέρουμε στο φούρνο όπου ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα. Πριν κόψουμε την “πίτα” μας την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.