Γιουβαρλάκια με τραχανά

Γιουβαρλάκια με τραχανά από σιμιγδάλι σκληρού σιταριού, ξινόγαλα & βούτυρο γάλακτος για μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα!

Υλικά

Για τα γιουβαρλάκια

  • ½ κιλό κιμάς Κοτόπουλου
  • 150 γρ. Τραχανάς Ξινός με ξινόγαλα και βούτυρο γάλακτος Βλάχα
  • 1 Αβγό
  • 1 Μέτριο Κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • ½ κ.σ. Ξερό Εστραγκόν
  • 1 κ.σ. Γλυκιά Πάπρικα
  • Ξύσμα από 1 Λεμόνι
  • 60 ml Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη σούπα

  • 1,5lt Ζωμός Λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι
  • 200 γρ. Τραχανάς Ξινός με ξινόγαλα και βούτυρο γάλακτος Βλάχα

Για το αβγολέμονο

  • 3 Αβγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
  • Χυμός από 2 Λεμόνια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, τον τραχανά, το αβγό, το κρεμμύδι, το εστραγκόν, την πάπρικα και το ξύσμα λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε το μείγμα για 3 περίπου λεπτά.
Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε τον ζωμό, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μόλις βράσει ρίχνουμε με προσοχή τα γιουβαρλάκια.
Αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε τον τραχανά, βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν και μετά τον χυμό λεμονιού.
Με μία κουτάλα παίρνουμε ζωμό από την κατσαρόλα και τον προσθέτουμε στο μείγμα του αβγολέμονου. Ανακατεύουμε και επαναλαμβάνουμε 1-2 φορές ακόμα.
Αδειάζουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάμε για να απλωθεί παντού.

Εάν πήξει το φαγητό αφού κρυώσει, προσθέτουμε λίγο ζωμό ή νερό και το ζεσταίνουμε.

giouvarlakia