Vegan Τραχανάς Λαχανικών με κόκκινες φακές
Vegan Τραχανάς Λαχανικών Βλάχα, κόκκινες φακές, καρότα, πιπεριές και κρεμμύδια σιγοβράζουν στον πελτέ τομάτας και δημιουργούν το πιο εύκολο και εντυπωσιακό πιάτο για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Βρες τη συνταγή της aveganfoodie
Υλικά
Υλικά για 8 μερίδες
-250 γρ. Vegan Τραχανάς Λαχανικών Βλάχα
-150 γρ. κόκκινες φακές
-220 γρ. κρεμμύδι (2 μεσαίου μεγέθους)
-130 γρ. καρότο (1 καρότο)
-100 γρ. κόκκινη πιπεριά (μισή μεγάλη)
-3-4 χούφτες σέλινο
-1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
-3 κύβοι λαχανικών (περίπου 18 γρ. σύνολο – να είναι vegan)
-1.7 λίτρο βρασμένο νερό
-αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Εκτέλεση
1. Βράζω τις κόκκινες φακές για 5 λεπτά και στραγγίζω
2. Κόβω σε λεπτές λωρίδες το κρεμμύδι και σε μικρά κυβάκια την πιπεριά και το καρότο
3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζω σε 4 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Συνεχίζω με το καρότο κ την κόκκινη πιπεριά. Περιμένω να μαλακώσουν. Προσθέτω αλάτι για να βγάλουν τα υγρά τους και βάζω σε μέτρια φωτιά για να μην καούν
4. Αφού τσιγαριστούν προσθέτω τον πελτέ ντομάτας κ τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Ανακατεύω
5. Προσθέτω τις κόκκινες φακές κ ανακατεύω καλά. Συνεχίζω με τον τραχανά
6. Προσθέτω 1,7 λίτρα βρασμένο νερό με διαλυμένους τους κύβους μέσα σε αυτό κ τις υπόλοιπες 4 κ.σ. λάδι
7. Προσθέτω το σέλινο
8. Βράζω για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά κ ανακατεύω συχνά για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας
9. Αφήνω με κλειστό καπάκι την κατσαρόλα για ακόμα 15 λεπτά