Χυλοπιτάκι με κιμά, φρέσκα μυρωδικά και ανθότυρο Κρήτης

Παραδοσιακή σπεσιαλιτέ που θα φέρει άρωμα Κρήτης στο τραπέζι σας.

Υλικά

  • Χυλοπιτάκι με αβγά Βλάχα
  • 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 300γρ. ανθότυρο

Για τον κιμά

  • ½ κιλό χοιρινό κιμά
  • 3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό τομάτες φρέσκες στον τρίφτη
  • 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
  • ½ κ.γ. δενδρολίβανο φρέσκο
  • Λίγο μαραθόσπορο σπασμένο
  • Λίγο φασκόμηλο ξερό

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα νερό μέχρι πάνω και μόλις βράσει ρίχνουμε το χυλοπιτάκι. Αφού βράσει το σουρώνουμε και το τοποθετούμε πάλι στην κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Σε μία μεσαία κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τον κιμά και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς και σβήνουμε με το κρασί. Έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα και τα μυρωδικά. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς. Σερβίρουμε τον κιμά πάνω στο χυλοπιτάκι και από πάνω προσθέτουμε μία κ.τ.σ. ανθότυρο.

xilopitaki-me-kima