Χυλοπίτες με σουτζουκάκια γεμιστά, κασέρι και κουκουνάρι
Μία συνταγή που θα πλημμυρίσει με μυρωδιές το τραπέζι και την κουζίνα σας! Δοκιμάστε την και απολαύστε μοναδική γεύση.
Υλικά
- 1 πακέτο χυλοπίτες Βλάχα
- 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
Για τα σουτζουκάκια
- 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
- 100 γρ. κασέρι τριμμένο
- 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.τ.γ κύμινο
- 5 κ.τ.σ φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
- 2 σακουλάκια κουκουνάρι χοντροκομμένο
- Ηλιέλαιο για το τηγάνι
- Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το πασπάλισμα
Για τη σάλτσα τομάτας
- Κονσέρβα τομάτας κονκασέ
- ½ κ.τ.γ. ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
- ½ κ.γ. κύμινο
Εκτέλεση
Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό μέχρι πάνω. Περιμένουμε να βράσει και αμέσως ρίχνουμε τις χυλοπίτες. Αφού είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο για να μην μας κολλήσουν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια, τα πασπαλίζουμε με αλεύρι και τα τηγανίζουμε στο ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά. Σε μια μεσαία κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υλικά για την σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε πάνω στις χυλοπίτες τα σουτζουκάκια.