Υλικά
3-4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. πελτέ τομάτας
αλάτι – πιπέρι
1/2 κ. γλ. κανέλα
1,5 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών
500 γρ. Χυλοπιτάκι
200 γρ. φρέσκο baby σπανάκι
για το σερβίρισμα
θρυμματισμένη φέτα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και ρίχνω μέσα τον πελτέ ντομάτας.
Τον ανακατεύω για ένα λεπτό να σοταριστεί και να βγάλει τα αρώματα του.
Στη συνέχεια ρίχνω στην κατσαρόλα τον ζωμό λαχανικών. Προσθέτω αλάτι – πιπέρι και την κανέλα και ανακατεύω απαλά.
ΠΡΟΣΟΧΗ ο ζωμός θα πρέπει να είναι ζεστός, για να μην πέσει η θερμοκρασία που υπάρχει ήδη από το ζεστό ελαιόλαδο και τον πελτέ. Μόλις η σάλτσα αρχίσει να βράζει, προσθέτω το χυλοπιτάκι και το βράζω για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας το απαλά κατά διαστήματα για να μην κολλήσει, μέχρι ή σάλτσα να χυλώσει,
ΠΡΟΣΟΧΗ αν χρειαστεί, προσθέτω έξτρα νερό, πάντα ζεστό για να μην κοπεί η βράση του φαγητού.
Δυο λεπτά πριν σβήσω τη φωτιά, προσθέτω το baby σπανάκι, ανακατεύω και σκεπάζω την κατσαρόλα.
Δυο λεπτά μετά, σερβίρω το χυλοπιτάκι, πασπαλίζοντας το με μερικές κουταλίτσες θρυμματισμένης φέτας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.