Πρασοτυρόπιτα με Τραχανά

Η @Mamatsita μαγειρεύει την πιο λαχταριστή Πρασοτυρόπιτα με Τραχανά που έχεις δοκιμάσει.

Υλικά

Υλικά

1 κρεμμύδι
3-4 πράσα
Πιπέρι
150 γρ. φέτα
150 γρ. γραβιέρα
100 γρ. τραχανά
150 ml γάλα
1 αυγό
½ ματσάκι άνηθο
6 χωριάτικα φύλλα
Ελαιόλαδο
Σουσάμι

 

 

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα πράσα (το λευκό και ανοιχτό πράσινο μέρος) και τα σοτάρουμε σε ζεστό ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε πιπέρι, την φέτα θρυμματισμένη και την γραβιέρα τριμμένη.
Προσθέτουμε και τον τραχανά και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το αυγό και περιχύνουμε με το μίγμα τα πράσα.
Προσθέτουμε και τον άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε την βάση ενός ταψιού και στρώνουμε το πρώτο φύλλο. Ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και τοποθετούμε στη συνέχεια ακόμα δύο φύλλα ραντίζοντας με ελαιόλαδο το κάθε ένα ξεχωριστά.
Στη συνέχεια απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα ραντίζοντας επίσης με ελαιόλαδο το κάθε ένα ξεχωριστά.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι, χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 περίπου λεπτά μέχρι η πίτα να ψηθεί και να ροδοκοκκινήσει.