Γιουβέτσι με Χυλοπιτάκι Βλάχα
Το τέλειο γιουβέτσι με χυλοπιτάκια Βλάχα! Μία από τις αγαπημένες ελληνικές συνταγές, από τα κλασικά φαγητά της Κυριακής, που ξυπνάει όμορφες αναμνήσεις και απογειώνει το τραπέζι σας.
Υλικά
- 1 πακέτο χυλοπιτάκι Βλάχα, με αυγά και φρέσκο γάλα
- 700γρ. μοσχάρι σε κομμάτια
- 1 ½ κουτί ψιλοκομμένο τοματάκι
- ½ ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε καρέ
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 φλιτζ. μαϊντανός
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το μοσχάρι με το λάδι μέχρι να ροδίσει και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε την τομάτα, τον μαϊντανό, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο μαζί με 2 ποτήρια νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε 6 ποτήρια βραστό νερό, ρίχνουμε το χυλοπιτάκι και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 25 λεπτά στους 200°C. Ελέγχουμε να μην στεγνώσει, σβήνουμε τον φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για 5’ και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.