Χυλοπίτες με μανιτάρια και μυρωδικά

Από δω και πέρα όταν σκεφτόμαστε μανιτάρια, σκεφτόμαστε και χυλοπίτες.

Υλικά

  • 500 γρ. χυλοπίτες Βλάχα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ. σ. θυμάρι
  • 1/3 κούπας λευκό κρασί
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2 κούπες τριμμένο πεκορίνο
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις χυλοπίτες και τις βράζουμε για 7 περίπου λεπτά. Στο μεταξύ, κόβουμε τα μανιτάρια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αρωματίζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο με μία σκελίδα σκόρδο, σοτάροντάς την για ένα περίπου λεπτό. Αφαιρούμε τη σκελίδα από το σκεύος και προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι – πιπέρι και θυμάρι και τα σοτάρουμε για 5-7 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις χυλοπίτες στα μανιτάρια, παίρνοντας τες μέσα από την κατσαρόλα κουταλιά κουταλιά μαζί με το νερό τους. Προσθέτουμε το τριμμένο πεκορίνο, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι ανακατεύουμε τις χυλοπίτες για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό κι ανακατεύουμε ξανά

Σερβίρουμε με έξτρα τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.