Κυπριακή πίτα με τραχανά, κιμά και σπανάκι
Εύκολο, γρήγορο και απολαυστικό γεύμα.
Υλικά
1 κούπα τραχανάς Βλάχα, ξινός
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 ντομάτες ώριμες περασμένες στον τρίφτη
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 σφηνάκι ούζο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 συσκευασία baby σπανάκι
1 συσκευασία κυπριακές πίτες
100 γρ. blue cheese (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προετοιμάζουμε τον τραχανά μας, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα τηγάνι, βάζουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο, σπάμε καλά τον κιμά μας και ανακατεύουμε για να καραμελώσει. Μόλις πάρει ένα ελαφρύ χρώμα, τον αφαιρούμε από το τηγάνι και βάζουμε τα μικρά καρέ των κρεμμυδιών. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν και ξαναβάζουμε στο τηγάνι τον κιμά.
Προσθέτουμε τον πελτέ και το αλάτι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με ούζο.
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και λίγο νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση για ένα εικοσάλεπτο, αν δούμε ότι στεγνώνει προσθέτουμε λίγο νερό.
Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και με ένα χαρτί κουζίνας, σκουπίζουμε, ώστε το λάδι να πάει παντού αφαιρώντας ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη ποσότητα.
Ζεσταίνουμε τις κυπριακές μας πίτες, με προσοχή να μην αρπάξουν.
Σερβίρουμε με την πίτα σαν βάση, από πάνω τον τραχανά μας, τον κιμά και το καλά πλυμένο σπανάκι, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προαιρετικά προσθέτουμε blue cheese.