Κοτόπιτα με τραχανά και φέτα

Αν πιστεύετε ότι μία πίτα θέλει πολύ χρόνο και προετοιμασία ή ότι το παιδί σας δεν θα ζητήσει ποτέ πιάτο με τραχανά, τότε δεν έχετε δει την πεντανόστιμη και θρεπτική συνταγή του Γαβρηίλ Νικολαϊδη .

Κοτόπιτα με φέτα και γλυκό τραχανά Βλάχα, για απόλαυση κάθε ώρα της ημέρας!

Υλικά

500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
700 γρ. νερό
500 ml γάλα (250 ml + 250 ml – χωρισμένο σε δύο φλυτζάνια)
350 γρ. τραχανάς γλυκός, Βλάχα
5 αυγά
250 γρ. φέτα
250 γρ. μοτσαρέλα (τριμμένη)
1 κτσ θυμάρι (ξερό)
Αλάτι
Πιπέρι
1 κτσ φρυγανιά
Ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

Βράζουμε 500γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια λιανίζουμε το κοτόπουλο με πιρούνι ή μίξερ χειρός.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε 700 γρ. νερό, 250 ml γάλα, 350 γρ. τραχανά γλυκό Βλάχα, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να χυλώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε 5 αυγά με 250 ml γάλα. Προσθέτουμε το μαδημένο κοτόπουλο, τον τραχανά που έχουμε μαγειρέψει, τη μισή ποσότητα από την τριμμένη μοτσαρέλα (125 γρ.) και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι. Θρυμματίζουμε με το χέρι από πάνω 250 γρ. φέτα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη τριμμένη μοτσαρέλα και 1 κτσ φρυγανιά.
Τέλος, ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 50-55 λεπτά.