Γρήγορη κοτόσουπα με τραχανά

Η πιο θρεπτική, λαχταριστή Κοτόσουπα με Τραχανά λαχανικών από τη  @mamatsita

 

Υλικά

6 μπουτάκια κοτόπουλο
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
1./2 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
1 φύλλο δάφνη
1,7 ml ζεστό νερό
250 γρ. τραχανά με σπανάκι και πράσο
για το σερβίρισμα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

1. Ραντίζω τα μπουτάκια με ελαιόλαδο και τους προσθέτω αλάτι – πιπέρι και γλυκιά πάπρικα.
2. Ζεσταίνω καλά την κατσαρόλα και θωρακίζω εκεί καλά και απ’ όλες τις μεριές δύο με τρία λεπτά τα μπουτάκια.
3. Προσθέτω στην κατσαρόλα ένα φύλλο δάφνης και  καλύπτω τα μπουτάκια με ζεστό νερό.
Σκεπάζω και βράζω σε μέτρια θερμοκρασία για 25 περίπου λεπτά μέχρι τα μπουτάκια να μαγειρευτούν και να μαλακώσουν αρκετά.
4. Μόλις γίνει αυτό, τα μεταφέρω σε ένα πιάτο και προσθέτω στο ζωμό τον τραχανά.
Tip: Για πιο αραιή σούπα, συμπλήρωσε σε αυτό το βήμα νερό, πάντα ζεστό.
5. Βράζω τον τραχανά για μόλις 7 λεπτά.
Tip: “Τόσο λίγο;” μπορεί να σκεφτείς. Ναι, γιατί ο τραχανάς συνεχίζει να μαγειρεύεται όση ώρα η σούπα είναι καυτή. 
6. Βάζω και πάλι τα μπουτάκια μέσα στην κατσαρόλα και σερβίρω τη σούπα ζεστή με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξύσμα λεμονιού.