Πίτα ογκρατέν τραχανά με τυριά, μπρόκολο και μπέικον

Ο τραχανάς σε μία από τις αγαπημένες μας συνταγές.

Υλικά

2 κούπες τραχανάς Βλάχα, ξινός

200 γρ. μοτσαρέλα

200 γρ. γκούντα

100 γρ. τσένταρ

1 μπρόκολο μεσαίο

μία πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο

10 φέτες μπέικον

150 γρ. κρέμα γάλακτος, με χαμηλά λιπαρά

κρουτόν

Εκτέλεση

Προετοιμάζουμε τον τραχανά μας, όπως αναγράφει η συσκευασία.

Βράζουμε το μπρόκολο για 5-7 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε καλά.

Τσιγαρίζουμε ελαφρά το μπέικον, μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει. Στο ίδιο τηγάνι περνάμε για ένα λεπτό το μπρόκολο, ίσα-ίσα να πάρει τη μυρωδιά.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ανακατεύουμε τον τραχανά, τα 2/3 της ποσότητας από τα τυριά, το μπρόκολο, το ψιλοκομμένο μπέικον, την κρέμα γάλακτος, αλάτι πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C.

Σερβίρουμε με τραγανιστά κομμάτια μπέικον και σπιτικό κρουτόν.