Πόριτζ με τραχανά
Πόριτζ με τραχανά γίνεται; Μα φυσικά και γίνεται αποκλειστικά από τα χεράκια της @efi_koloverou_dietitian.
Υλικά
50 γρ. γλυκό τραχανά Βλάχα
150 γρ. γάλα
80 γρ. νερό
1 κ. γλ. φυστικοβούτυρο
½ μπανάνα
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. μέλι
![](https://vlaha.gr/wp-content/themes/twentyseventeen/assets/images/single-recipe/garlic.png)
![](https://vlaha.gr/wp-content/themes/twentyseventeen/assets/images/single-recipe/tomatoes.png)
![](https://vlaha.gr/wp-content/themes/twentyseventeen/assets/images/single-recipe/spices.png)
Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι βράζουμε 150γρ. γάλα, 150γρ. νερό, και 50γρ. γλυκό τραχανά Βλάχα.
Προσθέτουμε 1 κ.γ. μέλι και 1 κ.γ. κανέλα.
Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει.
Μετά από 10-12 λεπτά σερβίρουμε με 1 κ.γλ. βούτυρο όποιων ξηρών καρπών μας αρέσει, έξτρα λίγη κανέλα και φέτες από ½ μπανάνα.
![](https://vlaha.gr/wp-content/uploads/2023/11/15.-4-ΣΥΝΤΑΓΕΣ-ΜΕ-ΤΡΑΧΑΝΑ-ΒΛΑΧΑ-.00_04_41_21.Still102-scaled.jpg)