Ριγανάδα με τραχανά, πολύχρωμα ντοματίνια & φρέσκα μυρωδικά

Ανακαλύψτε τη μαγική συνταγή της ριγανάδας, απόλυτα γευστική και δροσερή!

Με πρωταγωνιστή τον ξινό τραχανά Βλάχα με πολύχρωμα ντοματίνια 🍅 φρέσκα μυρωδικά 🌿 (θυμάρι-λεμονοθύμαρο-ρίγανη) και κομμάτια κεφαλλονίτικης μανουρομυζήθρας (στούμπα)

Υλικά

*Για 2 μερίδες:
100 γρ. Τραχανάς ξινός Βλάχα
500 ml βραστό νερό
10-12 πολύχρωμα ντοματίνια
60 γρ. στούμπα (κεφαλλονίτικη μανουρομυζήθρα)
1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Κάπαρη
Φρέσκα μυρωδικά όπως ρίγανη, θυμάρι και λεμονοθύμαρο
Θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε 500 ml νερό.
Ρίχνουμε 100 γρ.
Τραχανά ξινό Βλάχα και μία πρέζα θαλασσινό αλάτι.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά και για περίπου 7’, σκεπασμένο, ανακατεύοντας συχνά με μία κουτάλα για να μην κολλήσει ο Τραχανάς.
Ο Τραχανάς θα μαλακώσει και θα χυλώσει.
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε ½ κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά.
Φορμάρουμε ίσες ποσότητες Τραχανά σε ένα τσέρκι ή μπολ και τον αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Όταν κρυώσει, ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με ψιλοκομμένα πολύχρωμα ντοματίνια, κάπαρη και μανουρομυζήθρα Κεφαλλονιάς. Προσθέτουμε λίγη ρίγανη αποξηραμένη, ρίγανη φρέσκια, φρέσκο θυμάρι και λεμονοθύμαρο.

Τέλος, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά προτίμηση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Δημιουργούμε παραλλαγές της συνταγής, προσθέτοντας στη βάση Τραχανά αποξηραμένες ντομάτες, Κεφαλλονίτικη μανουρομυζήθρα, ελιές ή κόκκινο κρεμμύδι.