Τραχανάς ξινός με τομάτα, παστουρμά και κατίκι Δομοκού
Μία παραδοσιακή γεύση στο πιάτο σας γρήγορα και εύκολα, με τομάτα, παστουρμά και κατίκι να δίνουν μία ξεχωριστή γεύση!
Υλικά
- 1 πακέτο τραχανά ξινό Βλάχα
- 2 τομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- 2-3 φέτες παστουρμά
- 200 γρ. κατίκι Δομοκού
Εκτέλεση
Βράζουμε τον τραχανά με το νερό το διπλάσιο της ποσότητας του τραχανά, τις ντομάτες, τον πελτέ και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει ο τραχανάς και σερβίρουμε με χοντροκομμένο τον παστουρμά και το 1 κ.σ. κατίκι σε κάθε μερίδα.