Τραχανάς ξινός με τομάτα, παστουρμά και κατίκι Δομοκού

Μία παραδοσιακή γεύση στο πιάτο σας γρήγορα και εύκολα, με τομάτα, παστουρμά και κατίκι να δίνουν μία ξεχωριστή γεύση!

Υλικά

  • 1 πακέτο τραχανά ξινό Βλάχα
  • 2 τομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 φέτες παστουρμά
  • 200 γρ. κατίκι Δομοκού

Εκτέλεση

Βράζουμε τον τραχανά με το νερό το διπλάσιο της ποσότητας του τραχανά, τις ντομάτες, τον πελτέ και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει ο τραχανάς και σερβίρουμε με χοντροκομμένο τον παστουρμά και το 1 κ.σ. κατίκι σε κάθε μερίδα.