Τραχανάς Βλάχα με μους ανθότυρο, αβοκάντο, και τοματίνια

Μοναδική συνταγή για Brunch από τη Βλάχα.

Υλικά

  • 1 κούπα τραχανάς Βλάχα, ξινός
  • 2 αβοκάντο
  • 300 γρ. ανθότυρο μαλακό με χαμηλά λιπαρά
  • 1 συσκευασία κρέμα τυριού 150-200 γρ.
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 15 ντοματίνια
  • 3 μοσχολέμονα
  • 1 κρεμμυδάκι ξερό
  • 150 γρ. παρμεζάνα
  • σχοινόπρασο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τον τραχανά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμος τον στρώνουμε σε ένα κεραμικό πυρέξ σε στρώση 1,5 εκ. περίπου. Ραντίζουμε με μπόλικη παρμεζάνα και τον βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να πιάσει μία ελαφριά κρούστα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με την κρέμα τυριού, λίγο αλάτι και τον δυόσμο μέχρι να αποκτήσει μία κρεμώδη υφή.

Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το αβοκάντο που έχουμε κόψει σε κυβάκια μαζί με τα ντοματίνια, δύο κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, λίγες σταγόνες μοσχολέμονο και μικρά καρέ κρεμμυδιού.

Φορμάρουμε τον τραχανά με ένα τσέρκι ή τον βάζουμε σε ένα μπολ, από πάνω στρώνουμε τη μους και το μίγμα με το αβοκάντο.

Πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο σχοινόπρασο.

 

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον δυόσμο με κόλιανδρο ή με μαϊντανό

 

traxanas-mous-anthoturo-ntomatinia-avocado