Τραχανάς Βλάχα με μους ανθότυρο, αβοκάντο, και ντοματίνια

Μοναδική συνταγή για Brunch από τη Βλάχα.

Υλικά

  • 1 κούπα τραχανάς Βλάχα ξινός
  • 2 αβοκάντο
  • 300 γρ. ανθότυρο μαλακό με χαμηλά λιπαρά
  • 1 συσκευασία κρέμα τυριου 150-200 γρ.
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 15 ντοματίνια
  • 3 μοσχολέμονα
  • 1 κρεμμυδάκι ξερό
  •  150 γρ. παρμεζάνα
  • Σχοινόπρασο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τον τραχανά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι ετοιμος τον στρώνουμε σε ένα κεραμικό πυρεξ σε στρώση 1,5 εκ. περίπου, ραντίζουμε με μπόλικη  παρμεζάνα και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να πιάσει μια ελαφριά κρούστα

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το ανθοτυρο με την κρέμα τυριού, λίγο αλάτι, και τον δυόσμο μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.

Σε ένα δεύτερο μπόλ ανακατεύουμε το αβοκάντο που έχουμε κόψει σε κυβάκια μαζί με τα ντοματίνια, δύο κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, λίγες σταγόνες μοσχολέμονο και μικρά καρέ κρεμμυδιού.

Φορμάρουμε τον τραχανά με ένα τσέρκι ή τον βάζουμε σε ένα μπολ , από πάνω στρώνουμε τη μους και το μίγμα με το αβοκάντο

Πασπαλίζουμε με φρεκοκομμένο σχοινόπρασο.

*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον δυόσμο με κόλιανδρο ή με μαιντανό

traxanas-mous-anthoturo-ntomatinia-avocado