Τραχανάς λαχανικών με μανιτάρια
Η διαιτολογική ομάδα της Nutrition Solutions ετοίμασε αυτή την vegan συνταγή με τον chef Διονύση Ζαχαρόπουλο με τραχανά λαχανικών Βλάχα.
Υλικά
Για τον τραχανά:
500γρ. τραχανάς λαχανικών Βλάχα
20γρ. μανιτάρια Porcini αποξηραμένα
-½ κούπα μανιτάρια Portobello
-½ κούπα μανιτάρια λευκά (Champignon)
-½ μανιτάρια πλευρώτους
-½ μανιτάρια πλευρώτους κίτρινα
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
– μαϊντανός ψιλοκομμένος
-50ml . λευκό κρασί (vegan)
-4 κ.σ. ελαιόλαδο
-10γρ. αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
-Λάδι τρούφας (προαιρετικά)
Για το ζωμό λαχανικών:
1 λίτρο νερό
1 κρεμμύδι λευκό ξερό
2 καρότα
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλωναράκια θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
3 κόκκοι πιπέρι
Εκτέλεση
Για το ζωμό λαχανικών:
Προσθέτουμε όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.
Σουρώνουμε το ζωμό και τον κρατάμε στην άκρη για να τον προσθέσουμε κατά το βράσιμο του τραχανά.
Για τον τραχανά:
Μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό τα μανιτάρια porcini.
Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια portobello, στα τέσσερα τα λευκά μανιτάρια και μαδάμε με τα χέρια τα μανιτάρια πλευρώτους.
Σε τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε με ελαιόλαδο όλα τα μανιτάρια, ρίχνοντάς τα σταδιακά, ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού και βράσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Προσθέτουμε τον τραχανά και ρίχνουμε λίγο λίγο τον ζωμό, μέσα στον οποίο μουλιάσαμε τα porcini και τον ζωμό λαχανικών.
Αφού μαγειρευτεί ο τραχανάς, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι και λίγο ελαιόλαδο ή προαιρετικά λάδι τρούφας.
Καλή όρεξη
Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα