Τραχανάς λαχανικών με ντομάτα και σέσκουλα

Η Βλάχα απλώνει την παράδοση σε όλη την Ελλάδα! Πρώτος σταθμός η Πελοπόννησος. Η @mamatsita ταξιδεύει από την κουζίνα της, μαγειρεύοντας θρεπτικό, πεντανόστιμο Τραχανά Λαχανικών με ντομάτα και σέσκουλα!

 

Υλικά

250 γρ. τραχανά λαχανικών
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
αλάτι – πιπέρι
1,5 λίτρα ζεστό νερό.
1/2 κιλό σέσκουλα
1/2 ματσάκι άνηθο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβω τα κρεμμύδια και τον άνηθο.
Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρω εκεί τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
Στη συνέχεια προσθέτω τον πελτέ ντομάτας, αλάτι – πιπέρι και ανακατεύω απαλά.
Ρίχνω την ντομάτα κονκασέ και τον τραχανά λαχανικών, προσθέτω το ζεστό νερό και αφήνω το φαγητό να πάρει μια πρώτη βράση, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με  μια ξύλινη κουτάλα.
Μόλις το φαγητό πάρει την πρώτη βράση, προσθέτω τα σέσκουλα και σιγομαγειρεύω για 10 λεπτά μέχρι να γίνει ο τραχανάς και να μαλακώσουν τα χόρτα.
Αν χρειαστεί, συμπληρώνω νερό, αλλά πάντα ζεστό.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο το αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τον ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύω απαλά.
Σερβίρω το φαγητό ζεστό.
Με αγάπη
Mamatsita