Λαζανάκι με σπετσοφάι στο φούρνο και γραβιέρα Κρήτης

Παραδοσιακή συνταγή από την Κρήτη, με το πεντανόστιμο σπετσοφάι να συμπληρώνει το αγαπημένο μας λαζανάκι Βλάχα.

Υλικά

  • 1 πακέτο λαζανάκι Βλάχα
  • 2 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα ντομάτας κονκασέ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κομμάτια χοντρά
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα Κρήτης

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σε σκεύος βαθύ που μπαίνει στον φούρνο τα λουκάνικα, τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσει για περίπου 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε το λαζανάκι, 1/2 κούπα με νερό και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαγειρευτεί το λαζανάκι. Σερβίρουμε με πασπαλισμένη γραβιέρα.