Ξινός Tραχανάς με λουκάνικο και κουλούρι Θεσσαλονίκης

Η Busy Mama δημιούργησε το απόλυτο μαμαδίστικο φαγητό με Ξινό τραχανά, λουκάνικο και κουλούρι Θεσσαλονίκης που μπορεί να σταθεί από απογευματινό σνακ των παιδιών μέχρι πρώτο πιάτο στο ρεβεγιόν των φετινών γιορτών.

 

Υλικά

Υλικά για 4 μερίδες

4 φλιτζάνια του καφέ Ξινός Τραχανάς Βλάχα
με ξινόγαλο και βούτυρο γάλακτος

1 μεγάλο λουκάνικο με πράσο

1 κουλούρι Θεσσαλονίκης

ζωμό κοτόπουλου

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

 

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζω τον ζωμό κοτόπουλου με ζεστό νερό να πάρουν μια βράση. Αφού κοχλάσουν ρίχνω τον τραχανά και το λουκάνικο, χαμηλώνω αρκετά τη φωτιά κι ανακατεύω σιγά σιγά. Μόλις ο τραχανάς γίνει μια ρευστή κρέμα σερβίρω με κρουτόν και ξύσμα πορτοκαλιού.

*Για τα κρουτόν κόβω σε κάθετες φέτες το κουλούρι και τις στρώνω σε χαρτί ψησίματος με λίγο λαδάκι και ρίγανη. Ψήνω στον αέρα για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν!