Γεμιστές πιπεριές με τραχανά λαχανικών

Ετοίμασε Γεμιστές Πιπεριές με Τραχανά Βλάχα και γεύσου την απόλαυση! Από τη διατροφολόγο, Ιωάννα Κατσαρόλη

 

Υλικά

Υλικά για 4 μερίδες

200 γρ. τραχανάς λαχανικών με σπανάκι και πράσο ΒΛΑΧΑ

150 γρ. λευκά μανιτάρια

2 μέτρια καρότα

1 μέτρο κρεμμύδι

1 φλ, χυμός από φρέσκιες τομάτες

2 κ.σ. πελτές

½ φλ. κρασί λευκό

1 ματσάκι μαϊντανός

1 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος

6-8 πιπεριές πολύχρωμες

Αλάτι

2 πρέζες ζάχαρη

½ φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια τα λαχανικά μας.
  2. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφού «μαραθούν» προσθέτουμε το κρεμμύδι και έπειτα το καρότο.
  4. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε τον πελτέ και έπειτα τον χυμό της φρέσκιας τομάτας.
  5. Προσθέτουμε τα μυρωδικά μας, λίγη ζάχαρη και αλατίζουμε.
  6. Αφού πάρει μια βράση, προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
  7. Προσθέτουμε νερό ώστε να καλύψει ελαφρώς το μίγμα μέσα στο σκεύος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για πέντε λεπτά.
  8. Ανοίγουμε τις πιπεριές μας και τις καθαρίζουμε. Στον πάτο τους βάζουμε λίγη ζάχαρη.
  9. Γεμίζουμε τις πιπεριές (έως τα 2/3 τους) με το μίγμα, τις αλατίζουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
  10. Προσθέτουμε νερό στο ταψί, λίγο κάτω από το 1/3 τις πιπεριάς και ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μια περίπου ώρα.

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις 5 κ.σ ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το πράσο το καρότο και το κρεμμύδι και σωτάρουμε. Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά .Ρίχνουμε το κρασί και έπειτα τον ζωμό και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε την ντομάτα και βράζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο και σωτάρουμε τον καβουρμά σπάζοντας τον σε κομμάτια.

Σερβίρουμε αμέσως τον τραχανά και από πάνω ρίχνουμε λίγο τριμμένη φέτα και τον καβουρμά.

*Πασπαλίζουμε προαιρετικά λίγο με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.