Ξινός Τραχανάς Βλάχα με καβουρμά και λαχανικά

Αυτή τη συνταγή με ξινό Τραχανά με καβουαρμά και μανιτάρια από @itstheeaters, θα θέλεις να τη φτιάχνεις συνέχεια.

Υλικά

Υλικά

250 γρ. Ξινός τραχανάς Βλάχα

100 γρ. καβουρμάς

1/2 ντομάτα

100 γρ. φέτα

1 λίτρο ζωμός λαχανικών

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 κρεμμύδι σε κυβάκια

1 πράσσο σε κυβάκια

1 καρότο σε κυβάκια

Αλάτι,πιπέρι

7 κ.σ ελαιόλαδο για το τηγάνι

Σχοινόπρασο

 

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις 5 κ.σ ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το πράσο το καρότο και το κρεμμύδι και σωτάρουμε. Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά .Ρίχνουμε το κρασί και έπειτα τον ζωμό και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε την ντομάτα και βράζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο και σωτάρουμε τον καβουρμά σπάζοντας τον σε κομμάτια.

Σερβίρουμε αμέσως τον τραχανά και από πάνω ρίχνουμε λίγο τριμμένη φέτα και τον καβουρμά.

*Πασπαλίζουμε προαιρετικά λίγο με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.