Χυλοπίτες με πέστο σπανάκι, σολομό και φιλέτο αμυγδάλου

Βλέπουμε χυλοπίτες και τις φανταζόμαστε με πέστο και σολομό.

Υλικά

  • 1 πακέτο χυλοπίτες Βλάχα
  • 1 πακέτο σπανάκι baby
  • 1 πακέτο σολομός καπνιστός
  • 100 γρ. φιλέτο αμύγδαλο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 150 γρ. παρμεζάνα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις χυλοπίτες al dente.

Σε ένα μίξερ, βάζουμε το καλά πλυμένο σπανάκι, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, κουκουνάρι, μισή κούπα παρμεζάνα και λίγο νερό, χτυπάμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε ένα λείο, ομογενοποιημένο πολτό.

Κόβουμε τον καπνιστό σολομό μας σε λωρίδες πάχους 1 εκ. και πασπαλίζουμε με ξύσμα από λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε τις χυλοπίτες με το πέστο.

Σερβίρουμε προσθέτοντας τον σολομό, το φιλέτο αμυγδάλου και λίγη παρμεζάνα.