Βελούδινη σούπα τραχανά με κουνουπίδι

Μία από τις αγαπημένες χειμωνιάτικες σούπες της Βλάχα.

Υλικά

  • 2 μεσαία κρεμμύδια
  • 1 μικρό κουνουπίδι
  • 1 κίτρινη πιπεριά*
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 300 γρ. τραχανά ξινό Βλάχα
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 2 lt ζωμό κοτόπουλο**
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 κ.γλ. κάρι

    *για το σερβίρισμα κόκκους ροζ πιπεριού ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια στη μέση. Ξεχωρίζουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και κόβουμε την πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια.

Τα σοτάρουμε στην κατσαρόλα με ελαιόλαδο και σκόρδο για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε απαλά και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το κάρι. Ανακατεύουμε και πάλι απαλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10 περίπου λεπτά.

Σβήνουμε την φωτιά και πολτοποιουμε τη σούπα με την ράβδο χειρός.
Λίγο πριν σερβίρουμε χτυπάμε στο γουδί μερικούς κόκκους ροζ πιπεριού.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, προσθέτοντας  ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας με το ροζ πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού.