Τάρτα με τραχανά, φρέσκα κρεμμυδάκια, μυρωδικά και φέτα

Μία νόστιμη τάρτα με πλούσια γέμιση από ξινό τραχανά που ταιριάζει τόσο στο καθημερινό όσο και στο κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά

1 φύλλο ζύμη κουρού ή έτοιμη ζύμη για τάρτα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

4 κουτ. σούπας ξινό τραχανά Βλάχα

4 αβγά

250γρ. φέτα

150γρ. κασέρι, τριμμένο

150γρ. γραβιέρα γλυκιά (Νάξου ή Τήνου), τριμμένη

½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο (μόνο τα φύλλα) ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

220ml γάλα

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

πιπέρι, ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς, στις αντιστάσεις πάνω κάτω ή στους 200 βαθμούς, στον αέρα.
Στρώνετε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψάκι για τάρτες και με πιρούνι κάνετε τρύπες στην επιφάνειά της. Βάζετε στο κέντρο ένα κομμάτι χαρτί φούρνου να καλύπτει τη ζύμη και γεμίζετε την επιφάνεια με ρύζι και τη βάζετε στο φούρνο για 10 με 15 λεπτά ίσα – ίσα να σφίξει.

Αφαιρείτε το ρύζι και τη λαδόκολλα. Αφήνετε την ταρτιέρα στην άκρη.

Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τον τραχανά σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Σε μια λεκάνη ρίχνετε τα αβγά και τα χτυπάτε καλά. Στη συνέχεια, ρίχνετε μέσα το κασέρι, τη γραβιέρα, το δυόσμο, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια με τον τραχανά, το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.

Σκορπάτε τη φέτα στην ταρτιέρα, αδειάζετε μέσα το μίγμα της γέμισης και στρώνετε. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια της τάρτας