Τραχανάς καρμπονάρα με απάκι και παλαιωμένη γραβιέρα

Από δω και πέρα θα γίνει η αγαπημένη σας καρμπονάρα.

Υλικά

1 κούπα τραχανάς Βλάχα, ξινός

250 γρ. απάκι

200 γρ. γραβιέρα (ιδανικά, παλαιωμένη 18 μηνών)

2 αυγά

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τον τραχανά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το απάκι μας, κομμένο σε κυβάκια και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμος ο τραχανάς, τον προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε μαζί με το απάκι ελαφρά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 2 αυγά με λίγο πιπέρι και μισή κούπα γραβιέρα. Μόλις γίνουν μια κρεμώδη σως και αφού σβήσουμε το μάτι μας, ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε όσο ο τραχανάς και το απάκι είναι ζεστά.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μπόλικη τριμμένη γραβιέρα.