Τραχανοκεφτεδάκια με φέτα, δυόσμο, μελιτζάνα σε σως γιαουρτιού και ταχίνι

H αγαπημένη μας συνταγή για κεφτεδάκια.

Υλικά

1 κούπα τραχανάς Βλάχας, ξινός

300 γρ. φέτα μαλακή

δυόσμος

6-8 μελιτζάνες

1 συσκευασία στραγγιστό γιαούρτι

2 κουταλιές ταχίνι

αλάτι, πιπέρι

λεμόνι

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τον τραχανά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Παράλληλα τρυπάμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στο grill έως ότου μαυρίσουν, τις βάζουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με ζελατίνα για να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε εύκολα τη φλούδα.

Αφού κρυώσουν τα υλικά μας, σε ένα μπολ βάζουμε τον τραχανά, τη μελιτζάνα, τον δυόσμο, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύομε καλά και κάνουμε μικρά μπαλάκια.

Τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στο grill, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ταχίνι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο δυόσμο.