Τραχανοκεφτεδάκια με φέτα, δυόσμο, μελιτζάνα σε σως γιαουρτιού και ταχίνι

H αγαπημένη μας συνταγή για κεφτεδάκια.

Υλικά

  • 1 κούπα τραχανά Βλάχα ξινό
  • 300 γρ. φέτα μαλακή
  • δύόσμο
  • 6-8 μελιτζάνες
  • 1 συσκευασία στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κουταλιές ταχίνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • λεμόνι

Εκτέλεση

Βράζουμε τον τραχανά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Παράλληλα τρυπάμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στο grill έως ότου μαυρίσουν, τις βάζουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με ζελατίνα για να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε εύκολα την φλούδα.

Αφου κρυώσουν τα υλικά μας, σε ένα μπόλ βάζουμε τον τραχανά, την μελιτζάνα το δυόσμο την φέτα, άλάτι και πιπέρι, ανακατεουμε καλά και κάνουμε μικρά μπαλάκια.

Τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκέυος και ψήνουμε στο grill, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ταχίνι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο δυόσμο.