Τραχανόσουπα

Σούπα τραχανά: η σούπα του χειμώνα σε μία συνταγή γεμάτη αγάπη! Μία σούπα που πάντα φέρνει στο νου εικόνες από την παιδική ηλικία.

Υλικά

  • 300 γρ. τραχανάς Βλάχα, γλυκός
  • 1 κρεμμύδι (ξερό) κομμένο σε καρέ
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/3 κ.γ. μπούκοβο
  • χυμός ενός λεμονιού
  • 50ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι (ξερό) και το μπούκοβο για 2’, ρίχνουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ένα λίτρο βραστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 10’, αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό. Λίγο πριν το βγάλουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τον χυμό λεμονιού, και αλατοπιπερώνουμε. Μετά από 5 λεπτά σερβίρουμε και (προαιρετικά) προσθέτουμε φέτα στο πιάτο μας.

traxanosoupa