Τραχανότο με κοτόπουλο

Γρήγορο, γευστικό και άκρως θρεπτικό. Το τραχανότο ταιριάζει με όλες τις εποχές και είναι σίγουρο πως θα κατακτήσει τις καρδιές σας και μία θέση στη λίστα με τις «σπεσιαλιτέ» σας. Είτε για απολαυστικά γεύματα με αγαπημένα πρόσωπα είτε απλά για εκείνες τις βραδιές που χρειάζεστε το «κάτι παραπάνω» για τον εαυτό σας, μπορείτε να απολαύσετε ένα σύγχρονο πιάτο με φινέτσα, λεπτή γεύση και αρώματα που ταξιδεύουν στις παλιές παραδοσιακές εποχές.

Υλικά

  • 250 γρ. τραχανάς Βλάχα, ξινός
  • 800 γρ. κοτόπουλο
  • 2 κρεμμύδια (ξερά) κομμένα σε καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
  • 500 γρ. κομμένα τοματάκια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 κόκκοι μπαχάρι
  • ελαιόλαδο
  • 70 ml κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2’. Σβήνουμε με κρασί και όταν εξατμιστεί ρίχνουμε την τομάτα και 2 ποτήρια νερό. Προσθέτουμε τη δάφνη, το μπαχάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 30’. Συμπληρώνουμε άλλα 2 ποτήρια βραστό νερό, ρίχνουμε τον τραχανά και προσθέτουμε αλάτι. Βράζουμε για 15 λεπτά ανακατεύοντας για να μην κολλήσει, αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε.